KVKK - GDPR

Kendimizi bordro sürecinin yasal uyumluluğuna adadık.

Bilgi Al

KVKK - GDPR

Kendimizi bordro sürecinin yasal uyumluluğuna adadık.

Bilgi Al

KVKK - GDPR

Temel hak ve özgürlüklerden kişisel verilerin korunması ile ilgili en önemli gelişme, 2016 yılında hayatımıza giren 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'dur (KVKK). Diğer taraftan, Avrupa Birliği’nde geçerli olan Genel Veri Koruma Tüzüğü'nde (GDPR), KVKK'da yer alan tanıma benzer şekilde; kanun, kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik araçlarla işlenmesine ve kişisel verilerin otomatik araçlar haricinde bir dosyalama sisteminin parçasını oluşturan veya bir dosyalama sisteminin parçasını oluşturması amaçlanan araçlarla işlenmesine uygulanır. Her iki kanunun da kapsamına baktığımızda, çalışanlara ait verilerin işlendiği kayıt sisteminin, yasa ile uyumlu olması gerekliliği karşımıza çıkmaktadır.

KVKK - GDPR

KVKK ve GDPR, İnsan Kaynakları üzerindeki yükü önemli ölçüde artırmıştır. İngiltere'de 250 İK yöneticisinin katıldığı bir araştırma, firmaların insan kaynakları alanındaki iş ve dokümantasyon yükünün %76 oranında yükseldiğini ortaya koymaktadır. Ülkemizdeki uygulamalara bakıldığında, kurumunuzun çalışanlarının kişisel verileri ile ilgili olarak, aşağıda yer alan prensiplere uymanız çok önemlidir:

  • Veri işleme faaliyetiniz, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olmalıdır
  • Verileriniz doğru ve kullanım sırasında güncel olmalıdır
  • İşleme amaçlarınızı açık ve net bir şekilde tanımlamalısınız
  • İşlenen veriler, işleme amacınız ile ilgili veriler olmalıdır
  • Veri minimizasyonu kuralına uymalı ve gereksiz verileri tutmamalısınız
  • Saklama sürelerine dikkat etmelisiniz

Bordromat®, siber tehditler karşısında aldığı en ileri tedbirlerle, verilerinizi güvenli şekilde korur. Bilgi toplumunun, artan bilgi ihtiyacı için gerekli dijital dönüşümü destekleyen Bordromat®, KVKK ve GDPR uyumluluğunuz için idari ve teknik gereksinimleri sağlamaktadır. Uyum alanındaki tecrübelerimiz ve diğer hizmetlerimiz için lütfen sitemizi ziyaret ediniz.

Bu web sitesi çerez kullanıyor.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek, verimli çalışmasını sağlamak ve istatistiki verileri takip etmek için çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Çerezler (Cookies) sayfasını okuyunuz. Bu seçim 30 gün süreyle ya da tarayıcınızdaki çerezleri siz silene kadar geçerlidir.
x

Bizimle İletişime Geçin

0 (Min. 7 Characters)
Tarafıma bülten, mevzuat, güncel haber, yeni hizmet önerileri, reklam ve duyuru gönderilmesini kabul ediyorum.

(*) Çevrimiçi Ziyaretçi Aydınlatma Metni ve Gizlilik Politikası çerçevesinde verilerimin işlenmesine açık rıza gösteriyorum.

*Zorunlu Alanlar

Gönder